16:00

IK Oden

Referat: Romani FC Västerås - IK Oden

Svår bortamatch mot futsalspecialisterna Romani FC. Dessutom hade vi flera spelare borta p g a sjukdomar, jobb och träning på kvällen. Vi hade med tre spelare från U23: Olle, Saif och Samsom.
Tack vare ett tätt försvarsspel höll vi nollan till mitten av första halvlek. Då gjorde Romani tre snabba mål och vi fick ta timeout, dessutom fick Jocke ett skott i ansiktet så att blodet forsade ur näsan.
Vår enda riktiga målchans i första halvlek kom när Olle prickade stolpen.

Andra halvlek blev något bättre från vår sida, framförallt var försvarsspelet kompakt och Jocke räddade nästan allt.
Men han var chanskös när Romani gjorde 4-0 efter ett inspel mot bortre till omarkerad spelare som kunde rulla in bollen i mål.
Vi tog ytterligare en timeout med 5 minuter kvar om matchen och jag bad spelarna om att våga mer framåt för att spräcka nollan. Det gav nästan resultat när Jonathan gjorde en raid på vänsterkanten och spelade in till Samsom som hade fritt läge men målvakten hann ut och blockerade skottet.
Olle gjorde sedan en soloprestation när han tog bollen av siste försvarare, vann ett motlägg mot målvakten och kunde promenera in med bollen i mål.
Olle var även nära att göra ytterligare ett mål i slutsekunderna men resultatet stannade vid 4-1.
På det stora hela speglade det matchbilden, Romani var oerhört skickliga och samspelta.

1:a halvlek
1-0 Romani tåpaj som ställde Jocke
2-0 Romani hårt skott förbi Jocke som var skymd
3-0 Romani ytterligare ett långskott som gick förbi alla spelare och Jocke som återigen var skymd
2:a halvlek
4-0 Romani markinlägg från vänster som gick förbi våra backar till omarkerad spelare vid bortre hörnet
4-1 Oden genom Olle (utan assist)